Új rekordot döntött a világ legnagyobb pizzája 2023-ban

2023.07.12.Pénzügy - Gazdaság - Társadalom 2,2 perc olvasási idő448 szó

A pizzát az emberek nagy része szereti, sőt sokan egy egészet megtudnak enni a kedvenc pizzájukból. Persze nem mindegy az sem, hogy az adott pizza mekkora méretekkel rendelkezik.
Léteznek ugyanis olyan gigászi méretű pizzák, melyek még a legnagyobb pizzaimádókon is kifognának.

2023. januárjában újabb világrekord döntésére készült a Pizza Hut. Az edition.cnn.com szerint a cég elhatározta, hogy megsüti a világ leghatalmasabb olasz ételét, mely végül a „Big New York” nevet kapta.

Ekkora méretekkel rendelkezik a világ legnagyobb pizzája

Több mint 1300,5 négyzetméteres pizzával rukkolt elő az idei év elején a Pizza Hut, ezzel pedig megdöntötte a világ legnagyobb pizzájáról szóló rekordot is. Ezt a rekordot korábban 2012 decemberében Rómában döntötte meg Dovilio Nardi és csapata, az ő pizzájuk összesen 1261,65 négyzetméter nagyságú volt. Ez az eredeti olasz pizza ekkor az „Ottavia” névre lett keresztelve, ezzel a névvel pedig a készítők Octavianus Augustus római császár előtt szerettek volna tisztelegni.

David Graves, a Pizza Hut elnöke elmondta, hogy azért vállalkoztak ekkora megmérettetésre, hogy kellőképpen megünnepeljék azt, hogy a Big New Yorker pizzájukat újra visszavezetik a kínálatukba.

„Így a legnagyobb forgalmazott pizzánkat végül a világ legnagyobb pizzájával tudtuk megünnepelni.”

A rekorder pizzát végül a Los Angelesben található Kongresszusi központban készítették el, és az elkészült pizza meghaladta az 1300 négyzetmétert. A több mint 6 tonnás pizzára pedig közel 2,5 tonna pizzaszósz került.

Miután a hatalmas méretű, téglalap alakú nyers pizzatésztát összeállították, alaposan megkenték a pizzaszósszal, szokásos módon megszórták sajttal, és került még a tetejére némi pepperoni is. Ezután a sütést egy felemelhető főzőegységgel hajtották végre, lényegében a pizza fölött lebegtetve.

Az óriási méretekkel bíró pizza végül 68 ezer szeletből állt össze. Természetesen a hatalmas pizza nem veszett kárba, ugyanis miután a világrekordot bejegyezték, a pizzaszeleteket Los Angelesi élelmiszerbankokba adományozták.