Tényezők, amit a kerti medence építése előtt érdemes végiggondolni

2024.04.10.Itthon 2,1 perc olvasási idő408 szó

Hamarosan itt a tavasz, ez pedig remek alkalom arra, hogy végre egy medence épülhessen a kertünkbe. Ám mielőtt bármilyen munkálat megkezdődhetnek, mindenképp érdemes pár tényezőt végiggondolni.

Vannak olyan fontos tényezők, melyeket mindenképp gondoljunk végig, mielőtt bárkit is megbíznánk a medenceépítéssel. Persze, ha egy megbízható céget találunk, akkor meg is fogják majd kérdezni, hogy milyen is álmaink kerti oázisa, és segítenek megtalálni a megfelelő megoldásokat az igényeink és a tárcánk szempontjából is. Ám mielőtt kivitelezőben gondolkodnánk, nem árt, ha megtervezzük, milyen is álmaink medencéje.

Kik fogják használni a medencét?

Nagyon fontos kérdés lesz, hogy kik és mire fogják használni a medencét. Ha csak felnőttek pancsolnak majd benne, a ház tulajdonosai, rokonok és barátok, akkor ennek fényében érdemes kitalálni, a mélységet. Lehet, hogy úszni szeretnénk benne, de az is lehet, hogy csak pancsolni. Az sem elhanyagolható szempont, ha gyerekek is pancsolnak majd a medencében. Persze ők majd felnőnek idővel, tehát babapancsoló részt tervezni nem biztos, hogy megéri, hiszen ez viszonylag keveset lesz használva.

Milyen medenceformákban gondolkodhatunk?

A legtöbben azt is kitalálják már jó előre, hogy milyen medenceformát álmodtak meg a kertjükbe. A hagyományos négyszögletes medenceformák mellett ovális vagy bab formájú medencében is gondolkodhatunk, ezek általában az EcoPool.hu műanyag medence típusaiban találhatók meg. A téglalap alakú medence örök klasszikus, az ovális vagy bab alakú medence pedig könnyen körbejárható, és harmonikusan beilleszkedik majd a kert hangulatába. Mindegyik forma megfelelő lehet azoknak is, amik sziesztáznának, de az úszás szerelmeseinek is.

Egész évben szeretnénk használni a medencét?

Fontos kérdés, hogy egész évben szeretnénk-e használni a medencét, vagy csak a nyári nagy melegekben. Ha ugyanis tavasztól őszig úsznánk, pancsolnánk a meleg napokon, akkor szükség lesz medencefedésre és medencefűtésre is. Ezt nem árt előre kitalálni, ugyanis vannak olyan medencefűtések, melyek utólag nem telepíthetőek.