Nyári felkészülés a medencékre

2013.05.15.Pénzügy - Gazdaság - Társadalom 2,3 perc olvasási idő466 szó

Hamarosan itt a fürdőidő, így nem árt, ha lassan felébresztjük téli álmából a medencénket. Ha már kellően meleg az idő, eltávolíthatjuk a téli takarófóliát róla. Mielőtt eltennénk valahová a téli takarófóliát, tisztítsuk meg a szennyeződésektől.

Ha ezt megtettük, kivehetjük a fagytesteket a vízből. Nézzük át tüzetesen a medencét, hogy érte-e valamiféle károsodás a tél folyamán. Ha gyanús elváltozásokat, repedéseket észlelünk, feltétlenül nézessük meg szakemberrel, mielőtt használni kezdenénk.

Ha nem látunk külsérelmi nyomokat, alaposan, vegyszerrel tisztítsuk meg a medencét, távolítsuk el az esetlegesen megtelepedett algákat. Rakjuk vissza a vízforgató berendezést.

Vásárolhatunk különféle termékeket, amik segítik, hogy a medence vize ne algásodjon, ne rakódjon le a vízkő, és minél tisztább legyen a vizünk.

A jó időben érdemes elgondolkodni az esetleges változtatásokon, akár még a szezon előtt. Vásárolhatunk különféle medencefedőket, melyek segítségével sokkal tovább élvezhető a fürdőzés, nem kell lemondania róla akkor sem, ha már véget ért a nyár. Ha szeretünk sokat lubickolni a vízben, érdemes lehet beinvesztálni egy ilyenbe, ugyanis véd az UV sugárzástól. Így nem kell rettegnünk a leégéstől, vagy az UV sugárzás egyéb káros hatásaitól. Nem is beszélve arról, hogy egy ízlésesen kialakított medencefedés a kertünk ékessége lehet.

Feldobhatjuk a medencénket plusz lépcsővel, vagy masszázsfallal. A medence falából kiáramló, sebes víz kiváló lazító-nyugtató hatással van ránk, így akik szeretnek relaxálni, azok számára elengedhetetlen extra. Akik a nyakukat, a pingpongizmaikat szeretnék lazítani, azok különböző nyakzuhanyok közül választhatnak. Az élményfürdőkben szinte mindig vannak várakozó emberek a nyakzuhanyok alatt, nagyon sokat szeretik ezt az élményt. Miért kellene wellnessfürdőkre költenie, amikor a saját medencéjénél is kialakíthatóak ezek?

Mindenképpen érdemes még az első nyári használat előtt átgondolni, hogy milyen változtatásokat szeretnénk, így megelőzhetjük azt, hogy várnunk kell a kialakítással, mert a szezon közeledtével az uszodatechnikai cégeknek is egyre több megrendelésük van.