A figyelmesség fontos eleme egy párkapcsolatnak

2023.09.29.Pénzügy - Gazdaság - Társadalom 2,2 perc olvasási idő429 szó

Mindenkinek jólesik a figyelmesség, különösen egy fárasztó nap után. Nem is kell nagy dolgokra gondolni, egy kis odafigyelés csodákra képes, és igazán tartósság tehet egy kapcsolatot. A szeretetünket rengetegféleképpen kifejezhetjük, mindössze egy kis kreativitásra van szükség.

No, meg persze arra, hogy igazán ismerjük a másikat, és tudjuk, milyen gesztusok esnek jól neki. Sokan hiszik azt, hogy figyelmesnek lenni párjuk felé drága mulatság, mert a virág, a csoki vagy kedvenc süteményét rendszeresen beszerezni nem lesz olcsó mulatság, pedig nagyon sok apróság van, amit megtehetünk párunkért, és ingyen van.

Figyelmességek, melyek nem kerülnek pénzbe

Kényeztetés: ahhoz, hogy kényeztessünk a párunkat, nem feltétlen kell pénzt költenünk. Egy masszás is jóleshet neki otthon, ha tőlünk kapja, ezért pedig még fizetni sem kell. Az urak kifesthetik párjuk körmét, segíthetnek megmosni a haját, ezek olyan apróságok, melyek nem tűnnek fontosnak, mégis jó érzést kelthetnek a másikban.

Reggeli az ágyba: nem is kell Michelin csillagos fogásokban gondolkodni, egy finom rántotta, tükörtojás vagy bundás kenyér is finom reggeli lehet, és különösen jól fog esni a párunknak, ha ágyba visszük neki.

Érdeklődés: egy kis odafigyelés csodákra képes. Nagyon jól eshet a párunknak, ha érdeklődünk a hobbija iránt, rákérdezünk, hagyjuk, hogy meséljen róla.

Közös programok panasz és feltételek nélkül: sok párkapcsolatban gyakori, hogy az egyik fél csak akkor hajlik a közös programokra, ha valamilyen feltételt szab, de az sem ritka, hogy elmegy ugyan, de megállás nélkül panaszkodik. Ilyen esetekben, ha panasz és feltételek nélkül vágunk bele egy közös programba, az nagyon jól fog esni a másiknak.

Közös zeneválogatás: ha vannak olyan dalok, melyek sokat jelentenek a kapcsolatunkban, akkor abból lehet egy közös válogatást, lejátszási listát készíteni. Ez akkor is jó ötlet, ha csak olyan számokat válogatunk össze, melyek a párunknak jelentenek sokat. Ezzel a gesztussal tudjuk jelezni, hogy ismerjük őt, és odafigyelünk rá.