Mikor érdemes klímaberendezésre beruháznunk?

2017. január 15. 15:12.

A légkondícionáló berendezések egyre elterjedtebbek hazánkban is. Kezdetben a nyári időszakban debütáltak főként, hiszen a forróságban, a kánikulában sokszor az egyetlen menekülési útvonalat jelentik, de az energiatakarékos gondolkodásmód terjeszkedésének és a költséghatékonyság folyamatos népszerűsödésének köszönhetően folyamatosan növekszik azon háztartások száma is, ahol a téli időszakban szintén előszeretettel használják.

Nézzük, mikor érdemes beruháznunk egy, vagy több készülékre!

A nyári szárazság ellenszere otthon, és munkahelyen egyaránt

Az alaphelyzetet, amely által a klímaberendezések elhíresültek, mindannyian jól ismerjük: amikor kint tombol a hőség, a nap ereje legyőzhetetlennek tűnik, és mindenféle védőital fogyasztása hiábavaló: egyetlen megoldásként a légkondival hűtött helyiségek kínálkoznak. Ilyenkor boldogok vagyunk, és egyetlen megnyugvásunkat jelenti, ha egy klíma által jó hőmérsékleten tartott nagy bevásárlóközpontba, a munkahelyünkre, irodaházba, vagy hazamenekülünk. Ezzel szervezetünket meg tudjuk óvni a hőhatás okozta stressztől, a kiszáradástól, a rosszulléttől.

Klíma Kisokos – Hasznos infók

Kritikus pontot jelentenek a nyári, forróságtól elviselhetetlen éjszakák, amikor egy percre sem tudjuk lehunyni a szemünket, másnap pedig a kialvatlanságtól szenvedünk, munkateljesítményünk folyamatosan csökken. Ha ismerősek a fenti szituációk, akkor feltétlenül érdemes elgondolkodni egy-egy készülék beszereltetésén, mert bár egy kezdeti beruházással természetesen jár, a rendszeres karbantartás mellett sok olyan helyzettől megóvhatjuk magunkat, amelyek sok kellemetlenséget okoznak hosszútávon is.

Innentől kezdve pedig komfortérzetünk mind nappal, mind az éjszakák folyamán sokkal kiválóbb lesz, és összehasonlíthatatlanul jobban fogjuk magunkat érezni a saját bőrünkben!

A hatalmas fűtésszámla ellen

A nyári időszak kellemetlenségei mellett szintén mindenki kénytelen-kelletlen szembesül a ténnyel, hogy minden évben magasabb fűtésszámla rázza meg a családi kasszát, ami által nem ritkán össze is kell húzni a nadrágszíjat. Főként igaz ez, ha egyébként is cserére szoruló, régi, korszerűtlen fűtési berendezésekkel van felszerelve lakásunk, házunk, ami amellett, hogy hatalmas költségeket jelent minden évben öt-hat hónapon keresztül, még igen veszélyes is lehet a lakástüzek, és szén-monoxid mérgezés fokozottabb esélye miatt.

Ez szintén egy igen nyomós érv a légkondi beszerzése mellett, ugyanis mára már olyan korszerű típusokkal találkozunk a piacon, amelyek akár -15 fokban is képesek kifűteni otthonunkat, és amellett, hogy kellemes, folyamatos meleget biztosítanak családunk számára, igen költséghatékonyak is! Több tízezer forintot megspórolhatunk velük akár már az első hónaptól kezdve, így a kezdeti beruházást követően néhány éven belül meghozza az árát.

Mégis, milyet érdemes választani?

Amennyiben már rendelkezünk egy hagyományosabb, On-Off típusú készülékkel, akkor a nyári időszakra tökéletes szolgálatot fognak tenni, ám a téli hónapokban ezek technikai adottságaik miatt nem állják meg a helyüket. Ilyenkor érdemes vagy emellé beszerezni egy inverteres típust, ami alkalmas a nagy mínuszokban való fűtésre és spórolásra egyaránt, vagy már régebbi készülékünket lecserélni rá.

Ebben kérhetünk segítséget profi szakemberektől is, akik ezzel foglalkoznak, ma már több üzlet, és webáruház képes olyan szolgáltatást nyújtani számunkra, ami nemcsak a kezdetek-kezdetén jelent majd nagy segítséget, hanem a későbbiekben, a folyamatos használat melletti munkálatok során is készséggel rendelkezésünkre állnak.Mikor érdemes klímaberendezésre beruháznunk? adatai

Mikor érdemes klímaberendezésre beruháznunk? - Hasonló hírek

  1. Mikor érdemes a hőszigetelés mellett dönteni? A hőszigetelés kérdéskörére a legtöbben úgy tekintenek, mint egy nagyon jó gazdasági befektetésre, egyfajta megtakarítási formára, ami garantált és megbízható...
  2. Kinek érdemes okostévét vásárolnia? Az elmúlt években az okosmobilok mellett egyre jobban elterjedtek az okostévék, idegen nevükön smart tévék is. Ma már egyre több...
  3. Mikor jön el a nyílászárók cseréje? Sajnos időről időre előfordul, hogy a nyílászárók nem szigetelnek megfelelően, és beáramlik a levegő. A kisebb gond nyáron van, hiszen...

Kategória: Itthon