Vajon miért pont a harmadik párunk lesz majd életünk szerelme?

2019. július 12. 09:33.

A szerelem elég relatív. Van aki élete során rengetegszer érezte már magát fülig szerelmesnek, de vannak olyanok is, akik felnőtt korukban is elmondhatják magukról azt, hogy soha nem voltak még úgy igazán szerelmesek. Tudósok próbáltak utánajárni annak, hogy valójában hány szerelem vár az emberre élete során.

Könnyen lehet, hogy talán eleinte nem is veszed észre, hogy szerelmes vagy. Sokak szerint bőven elég ha már érezzük a gyomrunkban a pillangók izgatott repdesését, vagy éppen a partnerünkre gondolunk elalvás előtt.

Ahogy telnek az évek, mi magunk is sokat változunk

A tanulmányok szerint életünk során csupán 3 alkalmunk van arra, hogy megtapasztaljuk, valójában milyen jó szerelmesnek lenni. Míg kiskamasz korban foggal-körömmel képesek voltunk ragaszkodni az első szerelmünkhöz, manapság ha rá gondolunk, nagy valószínűséggel csak zavarba ejtően, kicsit kínosan mosolygunk csak azon, hogy valóban mennyire nagyon szerelmesek voltunk a másikba, és hogy mennyire biztosra tudtuk azt hogy mi örökké együtt leszünk. Nyugi, az első szerelemről mindenki ezt gondolja, ám jó azt tudni, hogy az emberek nagyon kis eséllyel szokták elsőre megtalálni a nagy Ő-t. Szükségünk van a tapasztalatok szerzésére és arra hogy megéljük az adott szituációkat, melyek rendkívül sokat fognak nekünk tanítani.

Felnőttként azonban már kellően érettek, és tapasztaltak vagyunk ahhoz, hogy meg tudjuk élni az igazi szerelmet, még akkor is ha később belátjuk: talán nem a megfelelő partnert választottuk hozzá. A második szerelem is fontos, hiszen rengeteg új dolgot tapasztalhatunk meg ennek a kapcsolatnak köszönhetően, bár rendszerint ez a románc sem fog túl sokáig tartani. Ez a mindent elsöprő érzés kell ahhoz, hogy meg tudjuk állapítani például azt, hogy mit szeretnénk a saját életünktől, illetve mik az elvárásaink a párunkkal kapcsolatban, és mit várunk egy párkapcsolattól.

Persze, az igazit nem egyszerű megtalálni, sőt sokszor felismerni sem, hiszen nem úgy fog az éltünkbe sétálni, mint a mesékben a szőke herceg a fehér lovon. De azzal tehetünk talán a legtöbbet az ügy érdekében, hogy legelőször önmagunkban megtanulunk bízni.

Hogyan találjuk meg az Igazit?

Tudósok szerint a harmadik szerelem lesz az ember számára az „igazi”. Legtöbbször a több éves párkeresés ellenére, éppen akkor lép majd be az életünkbe a nagy Ő, amikor már teljesen lemondtunk arról hogy megtaláljuk életünk szeremét. Az Igazi szerelmünk mellett nem kell cseppet sem megjátszanunk magunkat, mellett önmagunk lehetünk, rajong majd értünk, és folyamatosan boldoggá szeretne bennünket tenni.

Az ilyen hatalmas szerelemnek köszönhetően döbben rá az ember arra, hogy mik is a valódi értékek az életében, és hogy mi az, amit az ember az egész életében keres: a társát, és a másik felét. Ha szerelmesek vagyunk, akkor az egész életünk hirtelen sokkal vidámabb, és boldogabb lesz, akaratlanul is folyamatosan mosolygunk, és nevetünk, és az igazi szerelemmel még az elénk kerülő akadályok is sokkal könnyebbenVajon miért pont a harmadik párunk lesz majd életünk szerelme? adatai

Vajon miért pont a harmadik párunk lesz majd életünk szerelme? - Hasonló hírek

  1. Néhány apró dolog, melyektől a férfi azonnal szerelmes lesz A nők, egy friss, nem rég kialakult párkapcsolatban mindig megpróbálnak maximálisan helyt állni, de sokszor rettegnek attól, hogy a szerelem...
  2. Vajon készen áll a párkapcsolatunk az összeköltözésre? Egy párkapcsolatban az összeköltözés egy hatalmas mérföldkő a két fél számára. Sok ember úgy is gondolja, hogy az együtt élés...
  3. Szilveszteri és újévi szokások 2019-ben Rengeteg babona, és hiedelem kering az újévvel, és a szilveszterrel kapcsolatban a nagyvilágban. Ezek szerint ha mindet betartjuk akkor az...