Vajon készen áll a párkapcsolatunk az összeköltözésre?

2019. július 12. 09:29.

Egy párkapcsolatban az összeköltözés egy hatalmas mérföldkő a két fél számára. Sok ember úgy is gondolja, hogy az együtt élés sokkal nagyobb dolog, mint mondjuk a boldogító igen kimondása. A költözés rengeteg új dolgot, és nagyon sok változást hoz be a pár életébe.

Egyesek nagyon rettegnek a közös élettől, és az összebútorozástól, hiszen véleményük szerint egy ekkora horderejű döntés miatt egy korábban jól működő kapcsolat akár tönkre is mehet. Természetesen ezt a döntést valóban csak alapos átgondolás után szabad meghoznunk, ám van néhány egyértelmű jele annak, ha kapcsolatunk már készen áll az összeköltözésre.

Baj-e ha félünk a közös élettől?

Ahogy már említettem, sokan félnek az összeköltözéstől. Ez a félelem azonban egyértelműen egy jó jel arra, hogy éppenséggel készen állunk a dologra. Hiszen ha a közös élet gondolata félelmet idéz fel bennünk, akkor valószínűleg még fülig szerelmesek vagyunk egymásba, hiszen éppen hogy attól félünk, hogy ez a kapcsolat valamilyen oknál fogva, egyik napról a másikra fog megromlani. A félelem ebben az esetben jó jel, hiszen ilyenkor az történik, hogy reálisan tudjuk érzékelni az összeköltözés súlyát. Nagyon fontos azonban azt leszögezni, hogy az összebútorozás csak akkor jó ötlet, ha azt nem a házasság helyett szeretnénk megtenni.

Vagyis, ha nem vagyunk biztosak abban hogy az illetővel szeretnénk leélni az életünket, tehát nem vagyunk készen a házasságra, hanem „csak” egy kis időhúzás miatt összeköltözünk, és majd meglátjuk hogyan alakulnak a dolgok, akkor nagy valószínűséggel ez a kapcsolat nem is lesz hosszú életű majd. Kicsit drasztikus hasonlat, de mégis lényegre törő: Olyan mintha ilyenkor azt mondanánk: Nagyon tetszik ez a lakás, jól is érzem benne magam jelen pillanatban, de nem vagyok benne biztos hogy örökké itt szeretnék élni, ezért nem merem megvásárolni, inkább csak kibérlem.

Az összeköltözés minden párkapcsolatban egy hatalmas döntés, ha pedig ez a dolog mégis rosszul sül el, sajnos nem csak érzelmileg sérülhetünk, de akár anyagilag is nagy károkat szenvedhetünk.

Alakítsuk ki együtt az új szokásainkat

Az együttélés, a közös hétköznapok persze rengeteg előre nem látható problémát képesek előidézni. Két felnőtt ember, különálló szokásokkal, és gondolatokkal, összecsiszolódás, és egybeszokás nélkül nem is tudna hosszútávon együtt élni. Ezekkel a váratlan szituációkkal csak akkor foguk szembesülni ha már pár napja együtt élünk a párunkkal. Hogy ezeken a dolgokon a kapcsolatunk sérülés nélkül túl tudjon lépni fontos, hogy jól tudjon működni a közös problémamegoldó képességünk.

Legyünk egyszerűen őszinték a másikkal, de álljuk meg azt, hogy a legapróbb dologból hatalmas ügyet csináljunk. Találjunk ki közös szokásokat, esetleg alakítsunk ki egy közös házirendet együtt, melynek betartásával rengeteg nézeteltéréstől meg tudjuk magunkat óvni a későbbiekben is. Egyezzünk meg abban hogy ki milyen házimunkát végez, illetve figyeljünk arra, hogy ha kell, segítsünk a másiknak. Még most az elején érdemes leszögezni a különböző csekkek, számlák, illetve a lakbér befizetését is, beszéljük meg azt, hogy közös, vagy különálló kasszán leszünk -e majd összeköltözés után?

Támogatta: kamagra-rendeles.orgVajon készen áll a párkapcsolatunk az összeköltözésre? adatai

Vajon készen áll a párkapcsolatunk az összeköltözésre? - Hasonló hírek

  1. Vajon miért pont a harmadik párunk lesz majd életünk szerelme? A szerelem elég relatív. Van aki élete során rengetegszer érezte már magát fülig szerelmesnek, de vannak olyanok is, akik felnőtt...
  2. 4 program a hétköznapok egyhangúságának megtörésére Néha érdemes kikapcsolódni a pároddal, így meg lehet törni a hétköznapok egyhangúságát. Mozduljatok ki, csináljatok közös programot, s az együtt...
  3. Az X Faktoros fiúk közös fotózása A tegnapi nap folyamán közös fotózáson kaptuk el az X Faktoros fiúkat. Együtt pózoltak jókedvűen, hiszen nagyon jó barátok lettek...