Tippek a szép és tiszta fürdőszobához

2013. augusztus 19. 14:40.

A fürdőszoba az egyik legkényesebb terület, ahol szükséges a rendszeres és alapos tisztítás, a csapok, csövek rendszeres takarítása, hogy ne szaporodjanak el a baktériumok, és ne történjen dugulás.  Íme, néhány tipp, amivel megkönnyíthetjük a munkánkat!

Takarítani nem sokan szeretnek, főleg akkor nem, amikor hosszú órákat kell suvickolni, seperni, mosni. A fürdőszobát elhanyagolni nem lehet, hiszen a saját érdekünk.

Elég lehet pár minimális odafigyelés, amellyel spórolhatunk a takarítási időn. Például szerezzünk be kádkilépőt, így a lábunkról lefolyó vizet nem kell minden zuhanyzás után feltakarítani. A lefolyókba érdemes szűrőt behelyezni, hogy a nagyobb szöszöket, hajszálakat felfogjuk. A csap és a WC tisztítását se hanyagoljuk el, elég olykor-olykor lefolyótisztítót önteni bele, így valószínűleg ritkábban fog előjönni bármiféle dugulás.

Szerezzük be egy kis méretű fürdőszobai szemetest. Így nem kell folyamatosan a nagyobb kukába hordani a hulladékot, vagy beledobálni a WC kagylóba, ami szintén eltömődést okozhat. A csempéket sem szabad elhanyagolni, a ráverődő víz miatt vízkő alakulhat ki.

Nem szégyen a fürdőszobát porszívóval takarítani, bár sokan nem szokták. Egy gyors porszívózás után sokkal hatékonyabban lehet felmosni is, nem kell a szöszöket, hajakat egyenként felszedegetni a padlóról.

Használjunk természetes anyagokat a tisztításhoz! Az ecet például kiválóan tisztít, de használhatunk citromot is. Ha mindenképpen vegyszeres anyagokkal szeretnénk dolgozni, akkor érdemes minél jobb minőséget választani, nem feltétlenül a legolcsóbbat! Az eldugult lefolyók esetében mindenképpen vásároljunk tisztítószert. Ha azzal sem sikerül megoldani a problémát, akkor hívjunk szakembert, aki elhárítja a dugulást.

A cikk támogatója: http://www.lefolyo.hu/Tippek a szép és tiszta fürdőszobához adatai

Tippek a szép és tiszta fürdőszobához - Hasonló hírek

  1. Mikor jön el a nyílászárók cseréje? Sajnos időről időre előfordul, hogy a nyílászárók nem szigetelnek megfelelően, és beáramlik a levegő. A kisebb gond nyáron van, hiszen...
  2. A mosogató rendbetétele A mosogató nagyon gyakran esik áldozatául a dugulásnak. Nem is csoda, hiszen rengeteg szennyeződés folyik le rajta nap mint nap....
  3. Tippek őszi bőrápoláshoz Az ősz beköszöntével az időjárás jóval hidegebbre, és szárazabbra vált, ami a bőr nedvességraktárait nagyon kimerítheti, és égő, viszkető érzéssel...