Mire jók pontosan a tapadást segítő ceruzák?

2018. október 22. 13:02.

Manapság rengeteg ceruzát találhatunk, főleg ilyenkor, iskolakezdés elején a boltok polcain. Rengeteg típus, rengeteg márka létezik, sokan pedig azt sem tudják, melyiket válasszák. Gyermekeinknek mindannyian a legjobban szeretnénk, de azért jobb utána nézni, hogy sok extra eszköznek van-e egyáltalán valami értelme, vagy csak a különös kinézetért fizetünk többet?

Léteznek olyan grafit és színes ceruzák, melyek segítik a szépírást, hiszen a ceruza úgy lett kifejlesztve, hogy a gyermek ujja jól tapadjon hozzá.

Negatív és pozitív mintájú ceruzák?

Kezeink és ujjaink tapadását sok dolog tudja befolyásolni, ebből pedig két olyan tényező van, mely leginkább az írószergyártókon múlik. Az egyik az a ceruza felületének megfelelő kezelése, illetve a ceruza felületén található mintázat, mely elősegíti a még jobb tapadást. Ez a mintázat lehet negatív, vagy pozitív minta is. A pozitív az az, amikor a ceruza felületéből értelemszerűen kiemelkedik a minta, ez pedig segíti a könnyebb fogást.

Ezeken a ceruzákon a legtöbb esetben tapadást segítő pöttyök találhatóak meg, ezek segítenek abban, hogy a gyermek kezébe írás közben ne csúszkáljon az írószer.

A pozitív mintázatú ceruzákon található kidomborodó pöttyök szerencsére hegyezés után is megmaradnak. Léteznek olyan ceruzák, melyeken negatív minta található, tehát felületén bemélyedések találhatóak, hiszen a mintát belemarják a ceruzába. A bemélyedéseket kialakításánál a gyártó próbál arra törekedni, hogy elhelyezkedésük a gyermek három fogóujja helyén legyenek megtalálhatóak.

Ezek a speciálisan kialakított bemélyedések azt a célt szolgálják, hogy írás közben a gyermek szinte „belekapaszkodjon” a lyukakban, így a ceruza még stabilabban álljon a kezébe. Ezek a tapadást segítő írószerek nagy részben háromszög alakúak, hiszen ez is segíti a gyermek írástanulását, ugyanis egy háromszögletű ceruzát sokkal könnyebb az ujjak között megtartani.

Forrás: alter.hu – Irodaszer WebáruházMire jók pontosan a tapadást segítő ceruzák? adatai

Mire jók pontosan a tapadást segítő ceruzák? - Hasonló hírek

  1. Pontosan mit is jelent az egészséges táplálkozás? Az, hogy elhatároztuk, hogy innentől kezdve hozzászoktatjuk szervezetünket ahhoz, hogy egyre több egészséges ételt fogyasszunk, az már fél siker. A...
  2. Kivitelezési hibák, azaz mire kell figyelni hőszigeteléskor Rengeteg hibát lehet elkövetni házunk szigetelése során. Mind magunk, mind pedig a munkát végzők és a műszaki vezető részéről adódhatnak...
  3. Mire számíthatnak a jövőben a kisvállalkozók? Manapság a kisvállalkozások egyre több támogatási formájával találkozhatunk, és a jogszabályi háttér is egyre szélesebb körű.  A munkahelymegőrzést fontosnak tartják...