Kötelező biztosítás (KGFB) váltás határideje

2010. szeptember 29. 08:07.

A KGFB területén változások álltak be az évfordulóval kapcsolatban. Az évfordulót mostantól a kötelező biztosítás (KGFB) megkötésének ideje határozza meg. Nem változott azonban az a rendelet, miszerint kötelező biztosítás váltás esetén 30 nappal korábban értesíteni kell a biztosítót a kötelező biztosítás felmondásáról.

Ebből adódóan, továbbra is igen erősen figyelemmel kell kísérni a kötelező biztosítás határidejét, hiszen a határidőből kicsúszva már nincs lehetőség a kötelező biztosítás váltásra.

Érdekesség a kötelező biztosítás (KGFB) kapcsán, hogy a szerződési év lejárta előtt is felmondható a szerződés, ám ez nem azt jelenti, hogy bármikor csak úgy felmondhatja a gépjármű tulajdonosa a kötelező biztosítás szerződését, hanem szükségeltetik hozzá a biztosító társaság és a biztosított kölcsönös megegyezése.

Amennyiben valaki szeretné kihasználni ezt a lehetőséget a kötelező biztosítás váltásra, akkor alaposan fel kell készülnie, mivel a kötelező biztosítás (KGFB) szerződés felmondásának, illetve megszűnésének napján meg kell kötni a következő kötelező biztosítást.

Ez szinte lehetetlennek tűnhet, ám a kötelező biztosítás kalkulátor, valamint az online biztosítás kötés lehetőségével megoldható.

A kötelező biztosítás kalkulátor minden esetben az éppen aktuális számadatokkal végzi a díjszámítást, továbbá árgarancia van a kapott adatokra, ebből adódóan egy esetleges év közbeni kötelező biztosítás felmondás felkészülésére megvan a lehetőség.

Amennyiben mégis kötelező biztosítás nélkül van a gépjármű átmeneti ideig, akkor napi fedezetlenségi díjat kell megfizetni, mely többszöröse a normál kötelező biztosítás díjaknak.

A fedezetlenségi díj arra az időszakra is vonatkozik, amennyiben valakinek díj nem fizetés miatt szűnik meg a szerződése, és az új szerződés kötésig nincs érvényes kötelező biztosítás szerződés a gépjárműre vonatkozólag.

Roppant nagymértékű plusz költséget jelenthet a fedezetlenségi díj megfizetése, ezért érdemes nagyon odafigyelni a kötelező biztosítás díj határidő előtti megfizetésére.Kötelező biztosítás (KGFB) váltás határideje adatai

Kötelező biztosítás (KGFB) váltás határideje - Hasonló hírek

  1. A kötelező biztosítás átlagdíját emelhetik a bevezetett változások A kötelező biztosítás rendszer átalakul 2013-tól, erről is szavazott a parlament. A döntés hátterében az állhatott, hogy az EU-ban nálunk...
  2. Kötelező biztosítás és lakásbiztosítás Romániában Teljesen új alapokra és szempontokra helyezné a biztosító választást egy-egy kötelező biztosítás megválasztásakor a jövőre tervezett törvénymódosítás Romániában. Az előzetes elképzelések...
  3. Kötelező biztosítás váltás 2011 – elkezdődött! Lassan elérkezik az év vége, itt a biztosítási kampány időszak. Kösse meg idejében saját biztosítását, és ne hagyja az utolsó...