Hogyan használjuk az árfolyam kalkulátort?

2021. január 13. 11:12.

Az árfolyam kalkulátor egy nagyon hasznos eszköz, ha pénzt szeretnénk váltani. Elsősorban a valuta átváltásban lehet a segítségünkre. Erre azért lehet szükségünk, mert a különböző pénzintézetetek és pénzváltók árfolyamai eltérhetnek egymástól.

Persze nem az eltérés 5-10 forint, de ha nagyobb összegről van szó, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy hol váltunk. 1000 euró estében akár 6000 forint eltérés is lehet, ami azért nem kis összeg, főleg hogy meg is spórolhatjuk magunknak egy kis odafigyeléssel.

Az árfolyam kalkulátorok használata nagyon egyszerű. Először ki kell választanunk, hogy milyen valutát szeretnénk átváltani forintra, vagy fordítva. Ezután be tudjuk írni a váltani kíván összeget is, és pontosan megkapjuk, hogy az adott pénzintézetben mennyi forintot fogunk kapni a valutánkért, vagy mennyi forintba fog kerülni az átváltás.

A kalkulátorok a leggyakoribb valuták esetében használhatóak, mint például a dollár, az euró, a font, vagy a cseh korona. Természetesen a többi valutára vonatkoztatva is találhatunk adatokat az interneten, és kalkulátorok is foglalkoznak velük.

A deviza átváltására nem használható a kalkulátor?

A deviza, virtuális pénz lévén, egy kicsit máshogy működik, mint a valuta az átváltás tekintetében is. Különbséget teszünk piaci árfolyam és középárfolyam között. Ha aktuális napi devizaárfolyamokat keresünk, mindenképp győződjünk meg, hogy melyiket is nézzük, mert a kettő között nagy lehet az eltérés.

A középárfolyam ugyanis az eladási és a vételi ár középértékét jelenti, míg a piaci árfolyam esetében külön beszélünk eladási és vételi árról. Az MNB árfolyama középárfolyam, így ha devizát szeretnénk utalni, ez az adat nem lesz a segítségünkre.

Az árfolyamokkal foglalkozó oldalakon devizára vonatkozó adatokat is találunk, ráadásul nemcsak azt nézhetjük meg, hogy egy forint mennyi eurót, dollárt vagy fontot ér, hanem azt is megnézhetjük, hogy a dollár vagy az euró mennyi svájci frankot vagy épp cseh koronát. A legtöbb esetében az élő árfolyamot is nyomon követhetjük, hiszen az árfolyamok folyamatosan mozgásba vannak.Hogyan használjuk az árfolyam kalkulátort? adatai

Hogyan használjuk az árfolyam kalkulátort? - Hasonló hírek

  1. Hogyan szereljük fel a tévét a falra? A falra rögzített tévé nagyon szép látványt tud nyújtani, és nem mellesleg spórolunk is a hellyel. Hogyan csináljuk, hogy tökéletes legyen a...
  2. Hogyan készítsünk jó szórólapot? A szórólap sikeressége és kinézete egyértelműen a megfelelő előkészítésen múlik. Ha kapkodva, összecsapva állunk neki a szórólapunk elkészítésének, akkor nagy...
  3. Hogyan lehet párt találni az interneten? Vannak, akik nem találják a párjukat, és kevés idejük vagy lehetőségük van az ismerkedésre. Nekik kiváló alternatíva lehet az interneten...