Hogyan előzzük meg a válást?

2020. november 7. 11:27.

Folyamatosan azt halljuk, hogy a házasságoknak szinte a fele válással fok végződni. Ilyenkor vagy csendben meghúzzuk magunkat, és reménykedünk benne, hogy a másik felébe fogunk tartozni, vagy pedig megteszünk minden tőlünk telhetőt a változásért.

Kommunikáció

Először a kommunikációt kell megfigyelnünk. A legtöbb házasság ennek a hiánya miatt bomlik fel. A felek nem mondják el egymásnak az érzéseiket, nem beszélnek a vágyaikról, és sokszor az indulatok is kimondatlanul maradnak. Legalábbis az egyik fél sosem tud róla, a másik pedig folyamatosan elraktározza ezeket a mérgező érzéseket, amik szép lassan fogják felemészteni a kapcsolatot.

Azonban nemcsak a hallgatás lehet probléma, hanem az összegyűlt sérelmek kieresztése is. Ilyenkor az első lépés mindenképpen a kritika lesz.

  • A régi párom nem bánt így velem.
  • Jobbat érdemlek.
  • A barátnőmmel ilyet sosem csinált a párja.

Ezek a mondatok a kritikába tartoznak, és szépen lassan behálózzák a gondolatainkat. Azt kezdjük el magunknak bizonyítani, hogy a párunk nélkül jobban ellennénk, és olyan kapcsolatunk lehetne, ahol tényleg megadják nekünk azt, amire vágyunk.

Elvárások

A kritika alapja sokszor az irreális elvárásokban keresendő. Sajnos az olyan gondokat is azonnal kezelni kell, mint az impotencia, mivel a partnerünk csak az elején fog megbocsátóan legyinteni. Ugyanez elmondható az anyagi helyzetünkről is, a jó után nehéz megszokni az átlagos életet, hát még a rosszat.

Nem várhatjuk el a másiktól, hogy minden egyes szükségletünket teljesítse, mivel általában eltérő egyéniségek vagyunk, és egyszerűen más dolgok iránt mutatunk érdeklődést. Azt is fontos megjegyezni, hogy bármennyire is szeretjük egymást, még senki sem lesz gondolatolvasó, így ezt se várjuk el a másiktól.

Bár még rengeteg okot fel tudnánk sorolni, ezek az alap problémák már a kapcsolatok elején is jelentkezhetnek. Sajnos a legtöbben nem foglalkoznak velük kellően, így a dolgok tovább szoktak fajulni. Ha azonban már az elején javítjuk az esetleges hibáinkat, akkor sikerül megelőzni a közeledő viharfelhőket.Hogyan előzzük meg a válást? adatai

Hogyan előzzük meg a válást? - Hasonló hírek

  1. Ötletek vásárláshoz: Hogyan válasszunk parfümöt? Az ideális parfümöt megtalálni nem egyszerű feladat, sosem...
  2. Hogyan legyek sikeres az álláskeresésben? Minden álláskeresés célja az álommunka megtalálása, ám sokszor ez nem is tűnik olyan egyszerű feladatnak. Többen lehetnek olyanok, akik kifejezetten...
  3. Áprilisban indul az Adás Április elején megkezdődnek az adások sugárzása is az RTL Klub műsorán. Korábbi cikkünkben közöltük, hogy a felvételek már megkezdődnek még...