Ezért ijednek meg a férfiak, ha komolyra fordul a párkapcsolat

2019. március 1. 22:00.

Amikor egy párkapcsolat kialakul két ember között, először hatalmas vonzalom lép fel, mely közben a férfi udvarolni kezd a hölgynek, ilyenkor pedig a hölgy egyértelműen érezheti azt, hogy kell a pasinak, tehát ő van nyeregben. Ez az euforikus fázis azonban sose tart örökké, főleg a férfiaknál, hiszen általában maximum 4 hónap elég, hogy az illető átessen ezen az időszakon.

Ezután pedig a férfi érzelmileg elkezd elhatárolódni újdonsült párjától, melyet a nők általában rögtön megszokták érezni.

A férfiak számára sokszor nehéz az elköteleződés

A nők, és a férfiak ritmusa egyértelműen különbözik egymástól. Míg a férfiak sokkal hamarabb belemennek az egy éjszakás kalandokba, a flörtölésbe, addig hamar meg tudnak ijedni ha egy kapcsolat komolyabbra fordul, hiszen félnek a hosszú távú elköteleződésektől. Ez általában akkor szokott bekövetkezni, mikor a férfi beismeri: a nő már kötődik hozzá. Elkezd tervezgetni, a jövőről beszélni, ilyenkor pedig a pasik ösztönösen szokták behúzni a kéziéket. A legtöbbször azonban még ők maguk se tudják belátni, mitől ijednek meg, és valójában mi a problémájuk.

Hiszen ők is ugyanúgy élvezték a kapcsolat elejét, és ők is legalább annyira izgalmasnak találták ezt az ismerkedő fázist. Sok férfi azonban nem szeret előre tervezni, sokkal inkább a spontaneitás varázsát, és izgalmát keresik továbbra is, és ha valamit előre meg kell tervezni, akkor hamar elmegy a kedvük az egésztől.

Túl sok lesz számukra a jóból?

Ha a nő megérzi, hogy a férfinál elmúlt ezt az euforikus vonzalom, akkor rögtön idegeskedni, és agyalni kezd, hogy talán már nincs nyeregben? Mit ronthatott el ő, hogy a párjában ilyen hirtelen megváltoztak a dolgok? Pedig nem is biztos hogy arról lenne szó, hogy bárki, bármit elrontott volna. Egyszerűen csak el kell fogadnunk azt, hogy a férfiak megijednek akkor, ha a dolgok elkezdenek komolyabbra fordulni. Bár ezt a férfiak nem is egyértelműen megijedésnek szokták megélni, mondjuk úgy, egyszerűen csak túl sok lesz a jóból.

Ha azonban ilyen esetben egy nő nem képes megérteni a másik fél gondolkodását, és érzéseit, és elkezd pánikba esni, és úgy viselkedik, mint aki egy függő állapotba került a párjával kapcsolatban, hamar tönkreteheti a párkapcsolatot.

Nagy hiba, ha éreztetjük, és tudtára adjuk a párunknak, hogy ez a kötődés annyira szorossá vált kettőnk között, hogy nem tudunk már nélküle élni, hiszen sokak szerint a nő akkor veszti el a legvonzóbb énjét, amikor átkapcsol egy kapcsolatban függő üzemmódba, vagyis ha folyamatosan azt érzékelteti a párjával, hogy a tulajdona. Ha ezt az átmeneti időszakot, nyugodtan, higgadtan, felemelt fejjel sikerült a hölgyeknek átvészelniük, akkor nagy valószínűséggel néhány hét elteltével minden visszaáll a normál kerékvágásba.

Ezután a férfi jó eséllyel magától át fog lépni a kötődési fázisba, mindenféle hiszti, elvárás, féltékenység, és veszekedés nélkül is. A titok tehát abban áll, hogy legyünk akkor is valamilyen szinten függetlenek, és magabiztosak, ha egy friss párkapcsolatban vagyunk, és tartsuk észben, hogy a férfiak számára mennyire nem vonzó, ha magunkhoz akarjuk láncolni őket.Ezért ijednek meg a férfiak, ha komolyra fordul a párkapcsolat adatai

Ezért ijednek meg a férfiak, ha komolyra fordul a párkapcsolat - Hasonló hírek

  1. Akad a bejárati ajtó zárnyelve? Ezért nem érdemes halogatni a szakember felkeresését Tapasztalatok szerint egyértelmű, hogy a legtöbb betörés általában az ajtón, illetve az ablakokon keresztül történik. A gyenge, rossz minőségű, vagy...
  2. Milyen nőket keresnek a férfiak? Ha az amerikai filmeket nézzük, akkor igencsak torz kép jöhet le arról, hogy milyen nőket keresnek a férfiak. A filmek...
  3. Jussunk közös nevezőre, ha otthonosan akarunk funkcionális otthont! Talán nem fogunk nagyon mellé, ha azt állítjuk, hogy a férfiak inkább funkciók szerint szeretik berendezni a lakásukat, míg a...