A párkeresés pszichológus szemmel

2019. július 12. 09:26.

A párkeresés az élet egyik legnehezebb feladata. A szerelem megtalálása és megtartása egy életen át tartó tanulás folyamata. Egyes pszichológusok, szakemberek szerint azonban léteznek olyan praktikák, kommunikációs eszközök melyekkel könnyebbé válhatnak az ismerkedési folyamatok.

Az ember ugyanis nem is gondolná milyen egyszerű tudományos trükkök állnak a szerelem kialakulásának hátterében. Egyes pszichológusok szerint elegendő öt lépés mellyel az egyik ember képes lesz beleszeretni a másikba. Ez az öt lépés egyszerű és költséghatékony. Nem szükséges drága ajándék elegendő egy kis figyelem a másik félre. Vajon tényleg ennyire egyszerű folyamat és csak az emberek gondolják túl a dolgokat? Íme, az öt lépés, mely bizonyosan segít a párkapcsolat kiteljesedésében.

5 egyszerű lépés a boldog párkapcsolat felé 

Az első lépés még a kapcsolat kialakulásánál kezdődik, amikor a felek felfigyelnek egymásra. Ez nem más, mint a szemkontaktus fenntartása, ezzel nem csak a megfelelő figyelmet adja meg leendő partnerének, de egy bizonyos intimitást is sikeresen kezdeményezhet. Egyes kutatások szerint a párkapcsolatok kezdeti szakaszában több mint 75 százalékban tartják fent az állandó szemkontaktust. A kezdeti izgalom és újdonság varázsa indokolhatja ezt a fajta viselkedési folyamatot.

A második lépés egymás értékelése. A mindennapi életben egymás támogatása és értékelése elengedhetetlen. Az elismerés kimutatása egy olyan fajta kapcsolatot eredményezhet mely igazán meghitt és biztos alapokon nyugodhat. A harmadik lépés az apró érintések. A párkapcsolatok kezdeti szakaszában szerencsére érintések hiányában nem szenvedhetnek a párok, de érdemes észben tartani az intimitás egyik legkézenfekvőbb jelét. Egy ölelés, kézfogás vagy apró simogatás sokban szerepet játszhat a szerelem kialakulásában. A negyedik az állandó figyelem fenntartása.

A kérdések feltevése a másikkal kapcsolatban, nem csak együttérzést válthat ki, de bebizonyíthatja, hogy érdekli a másik fél, fontos a számára. A telefonok világában ez kifejezetten nehéz feladatnak tűnhet, hiszen manapság a közösségi média és egyéb programok elvonják a figyelmet az emberi kapcsolatokról. Egyre kevesebb pár beszélget. Jobb tehát egy kis figyelmet szentelni a másiknak, nem csak a kapcsolat elején, hiszen a mai rohanó világban ez elengedhetetlen a kiegyensúlyozott kapcsolat érdekében. A statisztikák szerint ugyanis a kapcsolatok végét sok esetben a figyelmetlenség és a másik fél megbecsülésének hiánya okozza.

Az ötödik lépés nem más, mint a mosoly. A mosoly nem csak barátságosabbá, de szebbé is varázsolja az embereket. Egy pozitív életvidám ember mások szemében is sokkal vonzóbb jelenség. Ezek a lépések azonban nem csak a kapcsolat elején szükségesek, ha egy boldog párkapcsolatra vágyik az ember, de a kapcsolat során is. Nem elég megszerezni egy másik fél bizalmát és szerelmét, meg is kell tartani ezeket. Az apró érintések, figyelem és mosolygás nem csak a hétköznapokat dobhatják fel, de a másik félt is boldoggá tehetik.

Szponzoráció: www.kamagra-rendeles.huA párkeresés pszichológus szemmel adatai

A párkeresés pszichológus szemmel - Hasonló hírek

  1. A párkapcsolat öt meghatározó szakasza A szerelem, mint minden jelentős érzelmi kapcsolat, folyamatos változásokon megy keresztül. Vannak olyan párok, akik túljutva minden nehézségen, mesebeli hősökként...
  2. A párkapcsolati konfliktusok kezelése A félreértések, sorozatos vitatkozások nem csak a kapcsolat végét jelenthetik, de a két ember között könnyen gyűlöletet is szíthatnak. Sokan...
  3. Pszichológus kezeli Szabó Zsófit Szabó Zsófi és Nagy Tamás Grande szakítottak, a...