Mire figyeljünk a laminált padló kiválasztásánál?

2020. augusztus 28. 09:09.

Vásárlásnál kétféle ember létezik. Az egyik az, amelyik tudatosan bemegy a boltba, messziről végig nézi a kapható termékeket, és amint meglátja, hogy mit keres, célirányosan elmegy érte és fizet. Ezek általában férfiak, és ritkák. A másik csoport az, akinek van egy ötlete, hogy mit szeretne, azonban nem tudja pontosan, hogy az milyen színű legyen, esetleg milyen mintás.

Ez a csoport több boltba be fog menni, mindent meg fog nézni, esetleg felpróbálni, majd vásárlás nélkül haza fog menni, hogy gondolkodjon. Ez a csoport általában visszamegy az első boltba, és megveszi azt az első terméket, ami akkor megtetszett neki, viszont nyugodt lesz, hiszen tudja, hogy máshol nem fog jobbat kapni.

Ugyanez elmondható a laminált padlóról is. Amikor ki kell választani a mintát és a színt, egyesek tudják, hogy pontosan mit akarnak, mások pedig hosszú napokon, akár heteken keresztül válogatnak. Ki kell próbálni, hogy mennyire karcosodik, meg kell nézni a színeit, hogy illik-e a lakásunk többi részéhez, a bútorokhoz, a falhoz.

Ha mintásat választunk, akkor figyelni kell, hogy a minta mennyire zavaró, mennyire porosodik. Ezután már kiválasztjuk a nekünk megfelelő padlót, hazavisszük, feltesszük, esetleg egy szakember megcsinálja helyettünk. És itt sokan elfelejtik, hogy a munka nem ért véget.

A védőréteg feladata?

A laminált padlónál egy védőréteget fogunk takarítani, amit a sima felmosással nem nevezhetünk ápolásnak. Arról nem is beszélve, hogy a folytonos mosás nem tesz neki jót. Ilyenkor sajnos megsérülhet a felülete, és a lapok még el is deformálódnak. Ahhoz, hogy a padló hosszú életű legyen és, hogy ugyanúgy csillogjon, mint az első nap, ahhoz megfelelő ápolót kell használnunk.

Legelső lépésként használjuk a porszívó kefés fejét, hogy ne csak a műanyaggal érintkezzen. Vásároljunk olyan laminált padlóra kifejlesztett szert, amit el lehet dolgozni egy finom ronggyal.

Ha vásárlás után is figyelünk a padlónak az állapotára, és nem vesszük félvállról a feladatot, ráadásul elbúcsúzunk a vizes felmosó fejektől, akkor hosszú évekig gyönyörködhetünk a lakásunkban.

Szerző: Padlokontroll.hu – A betoncsiszolás szakértőjeMire figyeljünk a laminált padló kiválasztásánál? adatai

Mire figyeljünk a laminált padló kiválasztásánál? - Hasonló hírek

  1. Mire figyeljünk, ha kéményt vásárolunk? A kémény vásárlás nem gyerekjáték, hiszen egy rossz minőségű termék, vagy egy szakszerűtlen bekötés, és az életünk múlhat rajta. Érdemes a vásárlás...
  2. Mire figyeljünk használt autó vásárlásakor? A használt gépjármű vásárlása nehéz döntés, nagyon oda kell figyelni mindenre, mert lehet, hogy rossz boltot csinálunk, és több százezerért...
  3. A 4 legelterjedtebb padló típus Építkezésnél és felújításnál a padló kialakítása örök dilemmát szokott okozni. Ha körbe nézünk a boltok polcain, akkor rengeteg különböző megoldás...

Kategória: Itthon