Milyen mérlegre lesz szüksége egy kezdő háziasszonynak?

2018. március 12. 15:43.

A frissen elköltözött lányok, akik még csak most szoktak bele a háziasszony szerepbe, nagy bajba lehetnek, ha nincs még megbízható konyhamérlegük. Sokan az elején spórolnak a konyhai eszközökön, mert elsőre úgy tűnik, nincs is rá szükségük, pedig sok elrontott étel esetében ott áll az, hogy rosszul mértük le az alapanyagokat.

Hiába van több szakácskönyvünk, tele jobbnál jobb receptekkel, nagy valószínűséggel egyet sem tudunk majd elkészíteni, ha nem tudjuk mivel kimérni a hozzávalókat. Így aztán azt mondom, nem érdemes halogatni és költözés után igenis vásároljunk egy konyhamérleget. Az is jó lehet, ha egy éppen friss háziasszony barátnőnket lepjük meg egy ilyen hasznos kis készülékkel.

Analóg, vagy digitális mérleget vásároljunk?

Az analóg mérleg lényege, hogy a technikát félretéve képes lemérni az adott dolog súlyát. Több féle változat létezik, egyszerű és költséghatékony megoldás lehet, ha ezt válasszuk, ám van jó néhány hátránya is. Sok helyet foglal, egy modern konyhában egyáltalán nem praktikus és ahogy öregszik a szerkezet, egyre jobban kinyúlik a benne található rugó, ennek köszönhetően pedig csalni fog mérés, során, amit mi maximum az ehetetlen desszertünkből fogunk észrevenni.

Ám ha nagyanyáinkat kérdezzük, ők biztosan az analóg mérlegre fognak esküdni. A modern, digitális mérleg sokkal korszerűbb, elemmel működik, használata nagyon egyszerű. Kicsik, akár a szekrény polcán is elfér a szakácskönyvek közé beállítva és mégis mindig kéznél van. Mérése pontos, mérés során pedig letudjuk nullázni a mérleget, így a hozzávalókat egyből össze is keverhetjük egy nagyobb tálba, nem kell többet összepiszkolni.

Talán az egyetlen hátrányának mondható az, hogy ahogy elkezd merülni az elem, képes kevesebb értéket mutatni, mint amit lemér. Ezt a gondot azonban könnyedén kiküszöbölhetjük, ha mindig tartunk otthon egy pár pót elemet és azonnal kicseréljük, ha túl gyanús értéket mutat a digitális mérlegünk.

Médiatámogató: www.digitalismerlegek.huMilyen mérlegre lesz szüksége egy kezdő háziasszonynak? adatai

Milyen mérlegre lesz szüksége egy kezdő háziasszonynak? - Hasonló hírek

  1. A legtöbbet használt digitális mérlegek jellemzői A súlymérésre, mára már számos eszközt használhatunk, hiszen rengeteg mérleg fajta létezik. A digitális mérleg fénykorát éli, hiszen a hagyományos...
  2. Tudod-e, milyen ruhakivágáshoz milyen nyaklánc illik? Egy csodaszép, alkalomhoz illő ruhadarab és egy szintén mutatós, szintén alkalomhoz illő nyaklánc kombinációja is lehet teljes csőd. Miért? Mert...
  3. Milyen falra, milyen vastagságú szigetelés kell? A különböző falak különböző szigetelést igényelnek mind típusra mind pedig vastagságra. Bizonyos falszerkezeteken egyes szigetelésekkel nem érünk el eredményt vagy...

Kategória: Itthon