Milyen ma egy kerti kút?

2013. szeptember 8. 11:45.

Ha valaki hazánkban meghallja a kút szót, akkor legelőször a nyilvános, közkutak jutnak eszébe és a régi építésű tanyák, ahol a ház mellett árválkodott az elhanyagoltnak tűnő kút. Ám nem kell egy lepusztult nyaralóhoz kötni a kutakat, hiszen ma már a számtalan modern szivattyúnak és egyéb berendezésnek köszönhetően igazán minőségi vizet lehet előállítani a kertben is.

Bár tény és való, hogy a kerti kutakról az embereknek a régi, elhanyagolt tanyasi élet jut eszükbe, de ma már nincs feltétlen összefüggés a kerti kút és a vezetékes víz hiánya között. A családi ház tulajdonosok díszítőelemként is használhatják az ásott vagy fúrt kutakat, hiszen rendkívül jól tudnak mutatni. Az sem utólagos szempont, hogy a vezetékes vízzel locsolni drága pazarlás, a kútból kinyert vízzel rengeteget lehet spórolni.

Amennyiben van a kertünkben régi, elhanyagolt kút, akkor szerencsénk van, csak fel kell újíttatni, kiszivattyúzni a homokot, érdemes szakembert hívni, ha már hosszú évek óta nem volt használva. Ha most döntünk úgy, hogy kell egy kút, akkor érdemes átnézni az ezekre vonatkozó hatályos jogszabályokat, ugyanis ha kút épül egy kertben, azt be kell jelenteni. Mivel a jogszabályok folyamatosan változnak, a munkálatok befejezéséig érdemes nyomon követni az esetleges módosulásokat.

Amennyiben ivóvízként is szeretnénk használni épülő kutunkat, akkor feltétlenül szükségesek különféle szűrő, szivattyúzó és tisztítóberendezések, hogy a kinyert víz minél tisztább legyen. Az ásott kútból nyert víz inkább öntözésre, állatitatásra alkalmas, emberi fogyasztását inkább hanyagolni kell. Ha ivóvizet szeretnénk kinyerni, akkor fúrt kutat válasszunk.

Egy felújított vagy új építésű kútnak nem feltétlenül kell régiesnek kinéznie, sőt, akár a kert dísze lehet, amely vonzza a tekinteteket.

Minőségi szivattyú- és szűrőberendezések érdeklődéséhez kattintson erre a linkre.Milyen ma egy kerti kút? adatai

Milyen ma egy kerti kút? - Hasonló hírek

  1. Mennyibe kerül egy kerti medence? Olyan termékeknél és szolgáltatásoknál, melyekből nem választani lehet egy ilyet vagy egy olyat, nehéz pontos árat mondani. Még csak megközelítő...
  2. Öt tipp egy fantasztikus kerti partihoz A jó időben kiváló hétvégi program lehet egy kerti parti megszervezése egy igazán szép kültéri burkolattal ellátott teraszon, vagy kertben....
  3. Milyen burkolatot válasszunk a konyhánkba? Lakásfelújításkor az egyik legnehezebb feladat az, hogy kiválasszuk, melyik helyiségbe milyen burkolat legyen. Sok fajtából tudunk választani, mindegyiknek megvannak az...

Kategória: Itthon