Okos eszközök a konyhában

2020. március 8. 13:51.

Az okos eszközök forradalma a konyhában is felütötte fejét, így olyan termékekkel dobhatjuk fel a háztartást, melyekre korábban nem is gondoltunk volna. Ebben a bejegyzésben konyhai okos eszközöket mutatunk be.

Okos villa

Az okos villa helyettünk ugyan nem tudja elfogyasztani az ételt, de figyeli az evés sebességét. Ha úgy találja, hogy túl gyorsan lapátoljuk be, rezgéssel figyelmeztet a lassításra, így marad idő a megfelelő rágásra.

Az ilyen eszközök célja, hogy rászoktassanak minket a megfelelő táplálkozási módra, hogy az alaposan megrágott étel kerüljön csak be az emésztési rendszerünkbe. Ezzel nem csak tehermentesítjük testünket, de sokkal több tápanyag tud felszívódni.

Okos borkimérő

Az okos borkimérő olyan szerkezet, mely a borfogyasztás minőségére ügyel. Többféle bort is képes tárolni, melyeket a megfelelő hőmérsékleten szervíroz. Figyeli a kiszolgált mennyiséget, melyről adatokat is biztosít, így utólag is nyomon követhető, miből, mennyi fogyott.

A hűtés mellett a minőségmegőrzésről is gondoskodik, két italfogyasztás között is biztosítja, hogy a borok ne veszítsenek az élvezeti értékükből.

Okos tojástartó

Az okos tojástartó úgy tárolja hosszabb ideig a tojásokat, hogy összeköti a hagyományos feladatait az IT eszközök által nyújtott plusz szolgáltatásokkal. Természetesen applikáció is jár hozzá, így a mobiltelefonról mindig nyomon tudjuk követni, hány tojás van még otthon, és azok milyen idősek.

Az elfogyott és újra megvásárolt tojások körforgását statisztikák is mutatják, így ebből pontos képet kaphatunk, ha nem fogyasztunk eleget ebből az alapvető táplálékforrásból. Az alkalmazás a kalóriaértékeket is mutatni tudja, akár napi szintre lebontva.

Külön érdekesség az ilyen tartóba beépített led. Ez nem a világításra szolgál, hanem a fény segítségével az okos eszköz meg tudja határozni, melyek az öregebb tojások. Ennek köszönhetően még akkor sem futunk bele záptojásba, ha a terméken nincs dátumbélyegzés.

Forrás: oott.huOkos eszközök a konyhában adatai

Okos eszközök a konyhában - Hasonló hírek

  1. Okos szén-monoxid és füstérzékelő Az okoseszközök minden otthont biztonságosabbá tehetnek. Ma már számos olyan kiegészítő létezik, melyeket beépítve megelőzhető a tűz- vagy robbanásveszély, illetve...
  2. Okos klíma Az okos klíma olyan légkondicionáló berendezés, mely egyesíti a hagyományos hűtő-fűtő gépek előnyeit a 21. századi informatikai megoldásokkal. A rendszer...
  3. Az okos zárak és mellett van még létjogosultsága a riasztórendszereknek? Az otthonunk biztonsága lényeges kérdés, és manapság már rengeteg lehetőség áll a rendelkezésünkre. Legtöbben megelégszenek a biztonsági ajtóval és a...