Hogyan lehet a TV távirányítót egy univerzálisra cserélni?

2021. december 31. 12:48.

Az egyik legnagyobb probléma, amit a tévékészülékek okozhatnak, a távirányítókkal kapcsolatos. Nem könnyű pótlást találni, ha az eredeti elromlik, sokan az univerzális távirányítókat választják. Sok éve velünk vannak, de ellentétben azzal, amit szeretnénk, nem mindig könnyű őket konfigurálni. Hogyan álljunk neki?

Bármilyen univerzális távirányító működik?

Mielőtt univerzális távirányító vásárlásán gondolkodnánk, tudnunk kell, hogy nem mind egyformák, és jelentős különbségeket kínálnak. Bár az univerzális vezetéknév azt sugallja, hogy minden televízióhoz működik, ez nem mindig van így, ezért az első feladatunk az, hogy megőrizzük a vásárlási bizonylatot, és óvatosan nyissuk ki a csomagolást, hiszen lehet, hogy ki kell majd cserélnünk.

Az univerzális távirányító kiválasztásához ellenőrizzük, hogy az eredeti távirányító gombjai lefedik-e az univerzális távirányító gombjait. Azt is érdemes megnézni, hogy mely márkák támogatottak, mivel egyesek előre be vannak állítva.

Gyors konfiguráció az univerzális távvezérlőkben

Az első folyamat, amit meg fogunk tanulni, hogy az univerzális távirányító készen álljon a televízióval való együttműködésre. Miután kikapcsoltuk, és a távirányítóba betettük az elemeket, meg kell érintenünk a távirányítón a TV feliratú gombot.

Ha ez megtörtént, meg kell próbálnunk aktiválni az automatikus konfigurációt, amely az egyik színes gombban van elrejtve. Az utasításokkal a kezünkben megtaláljuk, hogy melyik a konfigurációs gomb, valamint kapunk egy listát a tévénk márkájához tartozó kódokról, amelyek hasznosak lehetnek.

A TV távirányító kézi beállítása

Egy másik alternatíva, amit tehetünk, hogy a TV távirányítót a kívánt módon működtessük, hogy az eredeti távirányítót vagy egy másik TV-ről származó, azonos távirányítót használunk.

A szinkronizáló gomb megérintésével ezután kiválasztunk egy gombot az eredeti távirányítónkon és a megfelelőt az univerzális távirányítón. Az egyik kontrollert a másik elé kell tennünk, és mindkét gombot egyszerre kell megnyomnunk. A kézi kezdeményező addig villog, amíg mindkettő szinkronizálódik. Ismételjük meg ezt annyiszor, ahányszor csak szükséges, anélkül, hogy a távirányítón bármelyik gombot kihagynánk.Hogyan lehet a TV távirányítót egy univerzálisra cserélni? adatai

Hogyan lehet a TV távirányítót egy univerzálisra cserélni? - Hasonló hírek

  1. Hogyan lehet párt találni az interneten? Vannak, akik nem találják a párjukat, és kevés idejük vagy lehetőségük van az ismerkedésre. Nekik kiváló alternatíva lehet az interneten...
  2. Így programozz univerzális távirányítót Szerencsére még ma is kaphatók olyan televízió készülékek, amelyek néhány évnyi aktív használat után nem lehelik ki a lelküket, ezáltal...
  3. Hogyan tudjuk megállapítani egy parfümről, hogy eredeti? Több olyan tényező van, amiből meg tudjuk állapítani, hogy eredeti parfümöt vagy utánzatot vásároltunk. A valós bolti vásárlásokkor nem szokott felmerülni...