Pontosan mit is jelent az egészséges táplálkozás?

2018. augusztus 5. 13:42.

Az, hogy elhatároztuk, hogy innentől kezdve hozzászoktatjuk szervezetünket ahhoz, hogy egyre több egészséges ételt fogyasszunk, az már fél siker. A másik fél abban rejlik, hogy megtanuljuk, hogyan lehet egészségesen finom ételeket elkészíteni. Mindenhol szeretik reklámozni az egészséges étkezés előnyeit és fontosságait, ám azt kevés helyen fejtik ki, hogy az egészséges étkezés egyáltalán mit jelent.

Hogyan készítsünk egészséges ételeket?

Ha egészséges ételekről és az egészséges táplálkozásról beszélünk, akkor lényegében az energia bevitelének és felhasználásának mennyiségéről, módjáról és egyensúlyáról is van szó. Ha valaki fogyni szeretne, hiszen túl súllyal rendelkezik, akkor azoknál az embereknél az okoz a legtöbb problémát, hogy általában rossz ételeket, nagy mennyiségben fogyasztani, kevés testmozgás mellett. Ha így élünk és így táplálkozunk, ne csodálkozzunk, ahogy hónapról hónapra szaladnak fel ránk a kilók.

Ha azonban az energia bevitel és a felhasználása egyensúlyba hozható, akkor túlsúly szempontjából biztosan nincsenek nagy gondok az étkezésünkkel. Az egészséges táplálkozás szerint minél változatosabban étkezünk, annál jobb! Együnk többször, kisebb adagot, így sose leszünk farkas éhesek és a vércukorszintünk sem fog fel-le ingadozni.

Így készítsünk egészséges ételeket

A zsíroktól nem kell rettegni, ám az étel sokkal egészségesebbnek számít, ha a zsírok helyett valamilyen jó minőségű olajjal készül (például olívaolaj, vagy kókuszolaj). Használjuk kevesebb sót, hiszen az megköti a vizet. Kevesen tudják, de igaz az, hogy körülbelül háromszor-négyszer több sót fogyasztunk, mint amennyi még egészségesnek mondható.

Kerüljük a bő olajban való sütést! Az ilyen ételeket sütőben is könnyedén el tudjuk készíteni. Együnk naponta többször friss gyümölcsöt és nyers zöldséget, kerüljük el a cukros, édes üdítőket és törekedjünk arra, hogy naponta 3-4 liter tiszta vizet elfogyasszunk. Az egészséges táplálkozás mellett pedig mozogjunk napi rendszerességgel, annak érdekébe, hogy testünk a legjobb formájába tudjon kerülni.

Forrás: www.biotechusastore.euPontosan mit is jelent az egészséges táplálkozás? adatai

Pontosan mit is jelent az egészséges táplálkozás? - Hasonló hírek

  1. Az egészséges életmód legfontosabb szabályai Ha eleged van a mostani életmódoddal és szeretnél sokkal egészségesebb, mégis finom ételeket fogyasztani, akkor már csak egy kis elhatározás...
  2. Honnan ered az egészséges életmód? Miért lett ekkora divat hazánkban is? Egyes felmérések szerint manapság az egyik legjobban fejlődő üzletág az egészséges életmódot kiszolgáló alapanyagok termelése, illetve kereskedelme. Gondoljunk csak abba...
  3. Tudtad-e miért egészséges az étcsokoládé? Az étcsokoládé számos jótékony tulajdonságára derült fény, melyeket már egy jó ideje bizonyítottak is, így csak hajrá, fogyasszunk bátran csokit....