Így lehet mindig kristálytiszta a jakuzzid vize

2018. május 14. 10:12.

Kétség sem férhet hozzá, hogy nincs kiábrándítóbb annál, mint amikor egy masszázsmedence vize piszkos, vagy valamilyen más egyéb tulajdonsága miatt kifogásolható. Egy ilyen medencébe nemcsak akkor nem megyünk bele szívesen, ha valahol máshol szeretnénk élvezni a pezsgőfürdőzés előnyeit, hanem otthonunkban sem szívesen. Amennyiben minden esetben szeretnénk kifogástalanul átlátszó, kristálytiszta és higiénikus vizet a jakuzzinkba, akkor nem árt megjegyezni, hogy nem lesz éppen egyszerű dolgunk, ellenben lehetetlenre sem vállalkozunk, mindössze arra kell a legjobban odafigyelnünk, hogy a benne található víz kémiai egyensúlya rendben legyen.

Hogy mit jelent mindez, egyáltalán mire is kellene pontosan odafigyelnünk ezen a téren? Ezt vettük sorra az alábbiakban!

Vásároljon minőségi jakuzzi terméket

A pH érték

Amennyiben a jakuzzi vizének kémiai egyensúlyát szeretnénk beállítani és felmérni, akkor ezzel kapcsolatban az egyik első és legfontosabb út a víz pH értékének vizsgálata és szabályozása. A pezsgőfürdő vizének pH értéke ideális esetben a semlegeshez közelít, ezáltal 7,2-7,8 pH között helyezkedik el. Amennyiben nem ezt kapjuk az ellenőrzés során, de legalábbis az érték rendkívüli mértékben kileng ehhez mérten, akkor szükség van a mesterséges beavatkozásra, hiszen akár lefelé, akár felfelé leng ki ez az érték, az komoly problémát idézhet elő. Példának okáért a magas pH érték mellett hiába adagolunk a vízhez fertőtlenítőszert, az nem tudja majd megfelelően ellátni a dolgát, ezáltal zavarossá válhat a víz, hovatovább gyakori lesz a szem irritációjának mértéke. Utóbbi két tulajdonság egyébiránt alacsony pH érték esetében is megfigyelhető, éppen ezért nagyon fontos, hogy az ideális értéket speciális méréssel kiszűrjük. Amennyiben korrigálásra van szükség, speciális szerekkel növelhető és csökkenthető is a víz pH tartalma.

A fertőtlenítés

A kristálytiszta víz eléréséhez rendkívül fontos mindemellett a fertőtlenítés is, ami minden téren tiszta vizet eredményez majd. Az efféle készítmények képesek könnyedén elpusztítani a különféle megbetegedéseket és opálos vizet előidéző mikroorganizmusok egy nagyon komoly részét és hozzájárulnak az átláthatósághoz is. A leggyakrabban ebből a célból klórt és brómot alkalmazhatunk.

A keménység

A víz keménysége szintén egy olyan jellemző, amely negatívan befolyásolhatja a kristálytiszta víz átláthatóságát és élményét. Szűrése és kezelése egészségügyi szempontból teljesen közömbös, de esztétikailag egyáltalán nem az, lévén a kemény vízből kifolyólag vízkőlerakódások jelenhetnek meg a medence falán, a szűrőkben, sőt még a csövekben is. Nem nehéz kitalálni, hogy a vízkő nemcsak rendkívül kellemetlen összképet idéz elő, hiszen kellemetlen, fehér színű, kőszerű lerakódásokat produkál, hanem ezen felül jelentős meghibásodásokat is előidézhet, vagyis magának a jakuzzinak az élettartamát tekintve is nagyon fontos és előnyös, hogy csökkentsük a víz keménységét a vízkő kiválásának megakadályozása érdekében.

Az algásodás

Az algásodás szintén egy komoly kellemetlenség a jakuzzi tekintetében, aminek visszaszorítását fertőtlenítőszerekkel érhetjük el, de vannak esetek, amikor speciális algairtó készítményeket is alkalmazni kell a cél érdekében, hiszen az algák még a makulátlan, fertőtlenített vízben is könnyen elszaporodhatnak. Fontos azonban, hogy először a víz pH értéke kerüljön beállításra, mert az egyes algaölő szerek kizárólag bizonyos pH érték mellett tudják kifejteni hatásukat.

Forrás: http://www.masszazsmedence.org/igy-tartsuk-tisztan-a-masszazsmedencenketÍgy lehet mindig kristálytiszta a jakuzzid vize adatai

Így lehet mindig kristálytiszta a jakuzzid vize - Hasonló hírek

  1. Mindig az évszaknak megfelelő gumit használjunk Nagyon sokan tévedésben élnek a biztosítási káreseményekkel kapcsolatban, amikor télen is nyárigumival közlekednek. Amikor egy biztosítást megkötünk akkor igen alaposan érdemes...
  2. Néha problémás lehet a lakberendezés, de megéri A lakberendezés – bármennyire is kellemes elfoglaltságnak tűnik – néha legalább annyira sok feszültséget okoz, mint örömöt. Pláne, ha még...
  3. Még mindig kevés webshop működik A statisztikák alapján napjainkban Magyarországon a vállalkozások mindössze 15 százaléka rendelkezik csak webshoppal, ám a megkérdezettek több, mint 90 százaléka...