Feng shui: éljünk harmóniában!

2014. december 3. 15:58.

A Feng shui gyakorlatilag a környezetünkkel való viszonyban kialakítandó harmónia megteremtéséről szól. Sokan badarságnak gondolják, de ha csak egy picit jobban belegondolunk, és sokszor merül fel bennünk, hogy nem érezzük jól magunkat az otthonunkban, akkor ott előbb vagy utóbb átrendezésre lesz szükség.

A Feng Shui tehát nem egy misztérium, pusztán az energiák megfelelő egyensúlyának kialakítását hivatott szolgálni.

Pozitív energiát mindenhova!

Nem is gondolnánk, de vannak olyan berendezések és elrendezések, sőt színek is, amelyekkel igenis sokat tehetünk azért, hogy csökkentsük vagy akár el is tüntessük a negatív energiákat az otthonunkból. A Feng Shui úgy tartja, hogy minden helyiség befolyásolja az életünket, azaz a lakásunk minden egyes pontja az életünk különböző területeire tud pozitívan vagy negatívan hatni.

Természetesen nem kell óriási beruházásokra vagy falbontásra, illetve építésre gondolni, pusztán a tárgyakra, színekre kell jobban odafigyelni, azaz a Feng Shui szerint elrendezni.

Vegyünk néhány példát!

Ha a színeket nézzük, akkor azt például mindenki tudja, hogy a fehér a tisztaságot jelképezi, de azt mondjuk kevesebben, hogy a barna szín az állandóságot és a nyugalmat képviseli. Óvatosan kell bánni a piros színnel, ugyanis amellett, hogy étvágygerjesztő lehet, sajnos agresszivitást is okozhat. A zöld szín ellenben megnyugtat és ösztönzi a megújulást, ugyanakkor vigyázni kell a sok feketével is.

A kínai kultúra szerint a konyha a gazdagságot jelképezi, de egyúttal az étkezések helyszíne is. A Feng Shui szerint ne tegyünk órát a konyhába, ugyanis azzal sietettjük az étkezést, ami rossz hatással lehet ránk, de óva int attól is, hogy a konyha bejáratával szemben legyen a mosdó vagy a fürdő, mert ezek elszívják a pozitív energiát.

A lakás másik fontos pontja a hálószoba. Ha magányosak vagyunk és kapcsolatra vágyunk, csak páros tárgyakat helyezzünk el a lakótérben, ugyanis a páratlan darabok a magányosságot szimbolizálják. A rendszer szerint a szoba dél-nyugati sarkába helyezett szív alakú tárgyak is a kapcsolat bevonzására szolgálnak.

Ez csak néhány példa arra, hogy a Feng Shui milyen kifinomult, de ha pozitív változásokra vágyunk, akkor érdemes belemélyedni a rendszer részleteibe.Feng shui: éljünk harmóniában! adatai

Feng shui: éljünk harmóniában! - Hasonló hírek

  1. A Feng Shui és a színek A Feng Shui egy ősi térrendezési módszer, a módszer korlátainak betartásával és egy sokkal szebb, élhetőbb és boldogabb otthonunk lehet....
  2. Ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak, ha valóban meg szeretnéd találni az igazit Azok az emberek, akik már néhány éve csak sodródnak az árral, és vagy egyáltalán nem volt kapcsolatuk, vagy ha volt...
  3. Hatékony védekezés a szúnyogok ellen Ha otthon vagyunk, akkor védelmet nyújt a redőny és a szúnyogháló. Ma már számtalan szúnyogriasztó szer közül választhatunk, vannak, amiket...